^Naar boven

 • 1 Koningsvogel
  De zilveren Koningsvogel uit 1617 is de trots van Schutterij St. Sebastianus. Hij werd waarschijnlijk in 1617 geschonken aan de schutterij door de toenmalige kasteelbewoners. Uit oude inventarislijsten is opgemaakt dat de vogel geschonken is bij het 50-jarig bestaan van de schutterij
 • 2 Al sinds 1567 paraat voor de gemeenschap
  Schutterij St. Sebastianus werd in 1567 opgericht en is sindsdien niet meer weg te denken uit de Mheerder gemeenschap. Hoogtepunt van het jaar is voor de schutterij de driedaagse Broonk. waar de processie begeleid wordt en de tradities behorende bij de Broondagen in ere worden gehouden
 • 3 Schutterij van Mheer en de exercitie
  De Sebastianen van Mheer exerceren volgens de zgn. Oude Exercitie die door het Nederlands leger aan het begin van de twintigste eeuw werd beoefend. Een en ander gaat volgens het Reglement op de Exercitiën uit 1914
 • 4 Klaroenkorps van de schutterij
  De schutterij marcheert op de klanken van het eigen klaroenkorps. Onder leiding van Kolonel Jack de Roo worden niet alleen loopmarsen maar ook prachtige concertwerken ten gehore gebracht
 • 5 Schutterij en schieten
  Tijdens het vogelschieten, waarvan de winnaar voor één jaar Koning van de schutterij wordt, wordt geschoten op een houten vogel met de grote buks. Ook tijdens wedstrijden wordt met deze buks geschoten, maar dan op bölkes van 8mm bij 8mm.
450!

We vieren in 2017 ons 450-jarig jubileum!


Schutterij St. Sebastianus Mheer

Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

Galabal 30 december

Foto's

Wat kunt U verwachten...

Gezellige dansavond

Vanwege het 450 jarig jubileum organiseert Schutterij Sint Sebastianus op 30 december 2017 een Galabal. De opzet van dit bal is dat het een dansavond is waar men naast gewoon dansen ook nog eens een wals, foxtrot, rumba of engelse wals kan dansen. DJ Didier zal op die avond dan ook voor gepaste muziek zorgen.

 

Welkom met rode loper en welkomsdrankje

Gasten worden tussen 19 en 20 uur verwelkomd  met een welkomsdrankje op de rode loper. U heeft zelfs de mogelijkheid zich door onze chauffeur thuis te laten ophalen!

De zaal zal sfeervol ingericht worden, zodat men zich onder het genot van een drankje door de zaal kan bewegen om een praatje te maken en ondertussen kan genieten van de sfeervolle muziek. Wellicht zullen dan al de eerste koppels zich aan een dansje wagen.

 

Entertainment en lekkere hapjes

Gedurende de hele avond zal er entertainment aan tafel en in de zaal zijn. Elk uur wordt er gezorgd voor een optreden van artiesten die we in Mheer nog niet gehad hebben. De in Mheer geboren Mezzo-Soprane Vivianne Munnix zal enkele licht klassieke nummers zingen. Vivianne treedt al jaren op diverse evenementen op. Dit zal echter de eerste keer zijn dat Vivianne voor eigen publiek in Mheer optreedt. 

Ook zal Noorbekenaar en Bariton Jef Hutzemakers ons laten genieten van zijn stem. Zijn favoriete genre is Musical. Ook hij zal een paar nummers brengen die bij de meesten bekend zijn. Beiden worden begeleid door een professionele pianist. Misschien kunnen we Vivianne en Jef ook nog wel overhalen tot het zingen van een duet.

Tussen de twee zangmomenten door kan er natuurlijk volop gedanst en gesocialized worden en zal Table Magician Henk Arnoldus (1e prijs Nederlandse Kampioenschappen) ons in de zaal vermaken met zeer verassend entertainment. Gedurende de avond zullen we ook nog lekkere hapjes geserveerd krijgen.

Voor degene die écht van stijldansen houden zal een befaamd stijldanskoppel laten zien hoe er in de wedstrijdcategorie gedanst wordt. Misschien is er nog wel tijd om een kleine workshop “Stijldansen” te houden...

 

Sfeervolle aankleding zaal

Voor deze mini-concertjes wordt de zaal niet apart ingericht, iedereen kan vanaf de hele zaal meegenieten. Er zal dus geen zogenaamde “Theateropstelling” gecreëerd worden. Wel zullen er naast statafels  ook gewone tafels en stoelen neergezet worden, zodat men niet de hele avond hoeft te staan.

 

Dress code ‘Casual Chic’

U ziet het, we bieden een stijlvol programma aan waar gepaste kleding op zijn plaats is. We noemen het Casual Chic. Het woord zegt het eigenlijk zelf al, het is een combinatie tussen casual (denk aan comfortabele vrijetijdskleding, zoals een nette spijkerbroek met een niet te bloot topje of voor de man een overhemd) en chic (denk aan formele kleding, zoals een cocktailjurk of een kostuum). Bij de dresscode ‘casual chic’ combineer je dus items uit beide kledingstijlen en dat geeft je veel vrijheid en ruimte voor creativiteit!

 

Kaarten

Kaarten voor deze avond kun je voor € 12,50 bestellen door een email te sturen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kortom, een avond die eens een beetje anders is dan andere activiteiten die we in ons dorp organiseren. Een mooie avond dus om het jaar mee af te sluiten... Wij hopen u allen dan ook op deze bijzondere avond te mogen verwelkomen!

Vaandeldrager Maurice Beckers

Onze vaandeldrager Maurice Beckers is een telg uit een bijzondere schuttersfamilie. Normaal volgt de zoon de vader op, maar niet in huize Beckers. Na een carrière als tamboer schoot Maurice in 1997 de vogel af en hij werd een jaar later opgevolgd door zijn vader Bert. Maurice keerde toen niet terug naar de drumband (in dat jaar klaroenkorps geworden), maar hij draagt vanaf 1998 ons schuttersvaandel met veel trots en passie. Een zware taak: niet alleen fysiek (het nieuwe vaandel van 2007 is een stuk zwaarder dan het vorige), maar het vaandel moet, net als het koningszilver, elke keer aanwezig zijn en dus zijn zijn afmeldingen al die jaren op één hand te tellen! Komend voorjaar zal hij het vaandel overdragen aan zijn opvolger René Willems. Voor deze bijzondere verdienste van 20 jaar trouwe dienst, werd Maurice tijdens de ledenvergadering benoemd tot de onderofficiersrang van Adjudant. We bedanken hem voor zijn jarenlange inzet en we wensen Maurice en René veel succes en plezier in hun nieuwe functie!

Jef en Fien 60 jaar getrouwd

Op 26 oktober 1957 gaven Jef Willems en Fien Meertens elkaar het ja-woord in de H. Bartholomeuskerk te Eckelrade. Precies 60 jaar later zijn ze nog steeds gelukkig getrouwd en daarom bracht onze voltallige schutterij hen een serenade in vol ornaat. Eerder dit jaar werd onze Generaal Jef al gehuldigd voor zijn 70-jarig lidmaatschap. Met ons is hij dus al 70 jaar 'getrouwd', maar ook Fien is al ruim 60 jaar nauw verbonden aan onze schutterij. Zij werd enkele jaren geleden dan ook benoemd tot erelid. In 1976 waren zij het stralend koningspaar met al hun vijf kinderen binnen onze gelederen. Onze koningin Marlène overhandigde haar boeket aan het jubilerende bruidspaar en overweldigd door emotie trakteerden zij al hun schuttersvrienden op een hapje en drankje. We wensen hen nog vele gelukkige jaren samen in Mheer!
Drie dagen eerder brachten we hulde aan de Koninklijke harmonie uit 1821, die met 97 punten een prachtige prestatie neerzette tijdens het bondsconcours in de Oranjerie in Roermond en daarmee Mheer weer eens prachtig op de kaart zette.
Op zaterdag 21 oktober bezocht een delegatie van onze schutterij, samen met de heemkundevereniging, het hernieuwde Limburgs Schutterij Museum in Steyl. Onze leden kregen er een rondleiding door historicus Luc Wolters. Naast de vele mooie en oude vaandels, zilver en andere schuttersattributen, zagen we ook enkele keren onze eigen schutterij, zowel op foto's als op een video uit de jaren '60. Erna bezochten we ook nog het ketelhuis en de kloostertuinen van Steyl.

EST 2018 in Leudal

Op de ledenvergadering van 24 oktober stemden onze leden, net als elk jaar, of we het komend jaar naar het Oud Limburgs Schuttersfeest gaan. Het O.L.S. werd in juli gewonnen door St. Servatius Raam en wordt volgend jaar georganiseerd in het gehucht nabij Kinrooi. Net als elk jaar was het antwoord van de leden over deelname: "Ja!"
Omdat het Europees SchuttersTreffen slechts om de drie jaar georganiseerd wordt en komend jaar in de Midden-Limburgse gemeente Leudal plaatsvindt, was ook hierop het antwoord een volmondig "Ja!"
De afgelopen twee edities waren we niet aanwezig op het EST in centraal Duitsland (Peine, 2012) en in het noorden van Polen (Tuchola, 2015). Ervoor waren we wel elke keer aanwezig: 2009 in Molenbeersel (Belgisch Limburg), 2006 in Bernheze (Noord-Brabant), 2003 in Vöcklabruck (Oostenrijk), 2000 in Garrel (noord Duitsland), 1998 in Krakau (Polen) en 1996 in Haaksbergen (Overijssel). Toen enkele jaren geleden beslist moest worden waar in Limburg het EST komend jaar plaats moest vinden, was ook onze gemeente 'in de running'. De voorkeur ging uit naar Leudal en natuurlijk kan onze schutterij daar niet ontbreken.
Onze schuttersfeesten in 2018:
3 juni 2018 - Bondsfeest in Ubachsberg
1 juli 2018 - O.L.S. in Raam, België
15 juli 2018 - Z.L.F. in Nieuwstadt
19 augustus 2018 - E.S.T. in Leudal
26 augustus 2018 - Bondsfeest in Simpelveld

Lambertuskermis 2017 nieuwe stijl

Tradities horen mee te gaan met de tijd. Zo ook onze Lambertuskermis. Van de drie kermissen leefde deze het minste in het dorp. Alleen de schutterij en harmonie bezochten de kerk, maakten een rondje door het dorp en dat was dat. Dit jaar wilden we de kermis teruggeven aan het dorp en dat is (deels) gelukt! Natuurlijk begon de dag weer met een H.Mis, maar nu zonder verenigingsuniformen. Aansluitend was er een dorpsbrunch in de harmoniezaal die erg druk bezocht was. Deze werd opgeluisterd door muziek van de Bergweider Musikanten en later speelden ook "Sjeng en Zjèr" op het dorpsplein. Vanzelfsprekend kan er nog veel verbeterd worden en dus vragen we U wat er beter of anders kan, zodat de kermis van onze parochieheilige weer echt van het hele dorp wordt.

Koninklijke Erepenning

Schutterij St. Sebastianus Mheer
werd onderscheiden met de
Koninklijke Erepenning
b.g.v. het 450-jarig bestaan.

1567 - 2017

Actueel

Komende activiteiten:

18 nov Slipjacht
30 dec Galabal, harmoniezaal
19 jan Maol
21 jan St.Sebastianuskermis

 

Copyrigcht © 2014 Schutterij St. Sebastianus Mheer