Coronavirus

Het sociaal leven is voor een groot deel stilgevallen door het Coronavirus. Scholen zijn gesloten, mensen werken massaal thuis, evenementen worden afgelast en sociale bijeenkomsten worden afgeraden. Dit heeft ook consequenties voor onze schutterij en het hele schutterswezen. Zo zijn de repetities van het klaroenkorps vanaf 16 maart opgeschort. De Quiz Night van 27 maart is uitgesteld tot vrijdag 11 december. Het Ostereierschießen in Süggerath van 4 april is geannuleerd. De maatregelen werden onlangs verlengd tot 1 juni, dus ook de ledenvergadering van vrijdag 17 april en zelfs het Vogelschieten van 21 mei kunnen niet doorgaan op de geplande data.
De maatregelen hebben ook gevolgen voor de rest van het schuttersseizoen. Het O.L.S. in Meijel en het Z.L.F. in Schimmert zijn onlangs verplaatst naar volgend jaar. Onze schuttersvrienden uit Valkenburg en Voerendaal hebben hun bondsfeesten van 14 en 28 juni afgelast. De schutterij van Gronsveld heeft zelfs laten weten dat zij dit jaar helemaal niet zullen uittrekken en er dus geen 'Groete Broonk' zal zijn dit jaar, omdat al hun voorbereidingen - ledenvergadering, repetities, exercities en het oefenen met de paarden - in het gedring kwamen. Of de Broonk in Mheer en overige evenementen zullen doorgaan, is nog onzeker.
Laten we hopen dat we het virus snel onder controle krijgen en dat we allemaal gezond blijven. Laten we ook nu bidden tot onze beschermheilige Sebastianus, net zoals onze voorouders deden in tijden dat de pest heerste. We wensen al onze leden, sympathisanten en dorpsbewoners, van werkzaam in de zorg tot in de horeca, veel sterkte toe! Houd afstand en blijf veilig!