^Naar boven

 • 1 Koningsvogel
  De zilveren Koningsvogel uit 1617 is de trots van Schutterij St. Sebastianus. Hij werd waarschijnlijk in 1617 geschonken aan de schutterij door de toenmalige kasteelbewoners. Uit oude inventarislijsten is opgemaakt dat de vogel geschonken is bij het 50-jarig bestaan van de schutterij
 • 2 Al sinds 1567 paraat voor de gemeenschap
  Schutterij St. Sebastianus werd in 1567 opgericht en is sindsdien niet meer weg te denken uit de Mheerder gemeenschap. Hoogtepunt van het jaar is voor de schutterij de driedaagse Broonk. waar de processie begeleid wordt en de tradities behorende bij de Broondagen in ere worden gehouden
 • 3 Schutterij van Mheer en de exercitie
  De Sebastianen van Mheer exerceren volgens de zgn. Oude Exercitie die door het Nederlands leger aan het begin van de twintigste eeuw werd beoefend. Een en ander gaat volgens het Reglement op de Exercitiën uit 1914
 • 4 Klaroenkorps van de schutterij
  De schutterij marcheert op de klanken van het eigen klaroenkorps. Onder leiding van Ad Knops worden niet alleen loopmarsen maar ook prachtige concertwerken ten gehore gebracht
 • 5 Schutterij en schieten
  Tijdens het vogelschieten, waarvan de winnaar voor één jaar Koning van de schutterij wordt, wordt geschoten op een houten vogel met de grote buks. Ook tijdens wedstrijden wordt met deze buks geschoten, maar dan op bölkes van 8mm bij 8mm.
450!

We vierden in 2017 ons 450-jarig jubileum!


Schutterij St. Sebastianus Mheer

Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

Actueel

Geannuleerde activiteiten:

  2020
21 mei Vogelschieten
7 juni Broonk
14 juni Bondsfeest Valkenburg
28 juni Bondsfeest Voerendaal
5 juli OLS in Meijel
19 juli ZLF in Schimmert
6 sept Bondsfeest Margraten
  2021
13 mei Vogelschieten
30 mei Broonk
4 juli OLS in Meijel
18 juli ZLF in Schimmert
29 aug EST in Deinze (B)
19 sept Lambertuskermis

OfficierenSinds 2012 kent Schutterij St. Sebastianus een mooie groep Sympathisanten. Dit is een groep personen die een speciale band met Mheer en/of onze schutterij hebben. Mede door hun jaarlijkse bijdrage, kunnen we onze tradities in ere houden.

Wat doen de Sympathisanten?

Een Sympathisant sponsort jaarlijks een bedrag van € 50,- of € 100,-. Met deze bijdrage hebben zij in 2012 de bevorderde officieren van nieuwe gouden fourages (kwasten), pluimen en sterren kunnen voorzien (zie foto).
In 2013 hebben zij de Tambour-Maître een nieuwe mace (stok, zie foto), bandelier (sjerp) en kolbak (berenmuts) geschonken. De Sappeurs (bielemannen) zijn in 2014 in het nieuw gestoken, met o.a. nieuwe schorten, leren tassen en nieuwe kolbakken. De bijdrage van 2015 wordt besteed aan onze mooie groep marketentsters.
De Sympathisanten worden bovendien uitgenodigd om deel te nemen aan het traditionele Maol, de jaarlijkse feestavond van de Schutterij in januari.

Tambour-MaîtrestokHoe word ik Sympathisant?
Om een van de Sympathisanten te worden, is erg eenvoudig. Dit kan door contact op te nemen met een van de bestuurs- of erebestuursleden. Onder het kopje "contact" staan de contactgegevens van onze secretaris of vul daar het contactformulier in.

Koninklijke Erepenning

Schutterij St. Sebastianus Mheer
werd onderscheiden met de
Koninklijke Erepenning
b.g.v. het 450-jarig bestaan.

1567 - 2017

Copyrigcht © 2014 Schutterij St. Sebastianus Mheer